Matglad med LCHF

hittarecept.se

Formfranska

Kategori: Bröd, Frukost

Ett bröd som jag har gjort mycket av här hemma är 56kilos formfranska. Neutral i smak så den passar bra till mycket! Igår hade vi brödet till kräftor och räkor, helt perfekt satt det!!
 

24 skivor

4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
5 dl fet yoghurt

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 10 minuter.
Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.

 
 
/ Matglad med LCHF
Kommentera inlägget här: