Matglad med LCHF

hittarecept.se

Gårdagens middag

Kategori: Middag

Igår hade vi lövbiff i kylen som behövdes ätas opp, så det fick bli pasta med krämig sås med lövbiff och champinjoner :) Recept på hur man gör pastan hittar du här.
 
För att få rätten krämig så behöver man reda såsen och ett tips är att använda lite fiberhusk. Men va försiktig så att det inte blir som lim. Bättre att börja med lite i taget.
 
 
Du behöver:

Pasta
Steksmör
2 vitlöksklyftor
500 g lövbiff
500 g champinjoner
3 dl grädde
2 tsk kalvfond
ca 0,5 tsk fiberhusk (va försiktig med fiberhusken)
soya
salt&peppar
 
1. Hacka vitlöksklyftorna, skiva champinjonerna och strimla lövbiffen (jag klippte med sax).
2. Fräs vitlöken gyllenbrun i steksmör. Lägg sedan ner champinjoner och stek tills dom "krympt" och fått färg. Lägg sedan ner köttet och stek på hög värme (Tänk på att lövbiff blir lätt segt om man steker för länge. Jag stekte min klippta lövbiff ca 1-2 min på hög värme. Gör ingenting om köttet är lite rött för det kokar till sig när man häller på grädden)
3. Häll på grädde, fonden och soyan. Smaka av med salt & peppar.
4. Gör såsen krämig med hjälp av fiberhusken.
5. Lägg pastan på en tallrik och häll sedan på såsen.
 
 
/ Matglad med LCHF
Kommentera inlägget här: