Matglad med LCHF

hittarecept.se

LCHF pasta

Kategori: Tillbehör

Underbart att det alltid finns "ersättningsalternativ" med lchf, så som denna pastan som man kan göra själv. Om det är något jag saknar från kolhydratvärlden så är det pasta, potatis va inga problem, men just pasta... så tack till den som kom på detta underbara recept! Riktig wow-upplevelse när vi för ett halvår sedan testade pastan för första gången till köttfärssås. Ja absolut så är det mycket lättare att bara koka vanliga kolhydratbomber men när man gjort egen pasta (som dessutom går nästan lika fort att göra) så är det helt klart värt arbete och tiden man lagt! Till och med mycket godare när man vet att man själv har gjort den från grunden. Recptet hittade jag här.
 

Ingredienser LCHF Pasta receptet ger 4 portioner

6 ägg
200 gram färskost
0,75 dl fiberhusk
1 krm salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa äggen poröst
3. Tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
4. Låt svälla i ca 10 minuter
5. Bred ut smeten tunt på 2 st bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg ett oljat bakplåtspapper över och kavla ut degen lite extra, den ska täcka hela plåten annars blir pastan för tjock.Tag av det översta bakplåtspappret. Det ska inte vara några luftbubblor kvar i pastan. Doppa fingarna i vatten och släta till smeten om det behövs.
6. Grädda i ca 10 minuter.
7. Låt svalna och skär sedan tunna strimlor av degen (som tagliatelle).

 

- Jag tar aldrig bort luftbubblor längre eller får smeten perfekt fördelad men det blir lika gott ändå. Eftersom jag gör pastan väldigt ofta så tröttnade jag efter tredje gången att få den enligt beskrivningen. Det jag vill komma till haha, är att det gör ingenting om den blir lite slarvigt gjord. Ät och njut!

 

Det som ligger på tallriken är strimlor från en halv deg från 1 plåt.
Vi är två personer som delar på hela satsen och får alltid 1 plåt med pasta över till morgondagens lunchlåda!
 
Kommentera inlägget här: