LCHF pasta
Kategori: Tillbehör
Ingredienser LCHF Pasta receptet ger 4 portioner
6 ägg
200 gram färskost
0,75 dl fiberhusk
1 krm salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa äggen poröst
3. Tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
4. Låt svälla i ca 10 minuter
5. Bred ut smeten tunt på 2 st bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg ett oljat bakplåtspapper över och kavla ut degen lite extra, den ska täcka hela plåten annars blir pastan för tjock.Tag av det översta bakplåtspappret. Det ska inte vara några luftbubblor kvar i pastan. Doppa fingarna i vatten och släta till smeten om det behövs.
6. Grädda i ca 10 minuter.
7. Låt svalna och skär sedan tunna strimlor av degen (som tagliatelle).
- Jag tar aldrig bort luftbubblor längre eller får smeten perfekt fördelad men det blir lika gott ändå. Eftersom jag gör pastan väldigt ofta så tröttnade jag efter tredje gången att få den enligt beskrivningen. Det jag vill komma till haha, är att det gör ingenting om den blir lite slarvigt gjord. Ät och njut!

Vi är två personer som delar på hela satsen och får alltid 1 plåt med pasta över till morgondagens lunchlåda!