Matglad med LCHF

hittarecept.se

Fröknäcke

Kategori: Bröd, Frukost, Tillbehör

Håller på att förberda lite mat inför midsommar. Fröknäcke står på menyn och dom är dessutom godare än knäckebröd! Receptet hittade jag i Klara Dessers bok.
 
Du behöver:
 
2 dl hela linfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl vita sesamfrön
1 dl rostade solrosfrön
1 nypa salt
3 dl vatten
 
1. Rör ihop allt i en bunke. Låt bunken stå i kylskåpet i minst 10 timmar, gärna över natten.
2. Sätt ugnen på 125 °C.
3. Klä en bakplåt med bakplåtspappret och fördela smeten över hela plåten.
4. Låt stå i ugnen ca 45 minuter. Ta ut brödet och skär i portionsbitar. Låt gräddas i ytterligare 45 minuter.
5. Vänd knäcket upp och ner efter halva tiden och låt stå ett tag på eftervärmen med ugnsluckan lite öppen.
 
Nygräddare fröknäcke och så mycket godare än knäckebröd!
 
/ Matglad med LCHF
 
Kommentera inlägget här: