Matglad med LCHF

hittarecept.se

Sockerfri sill

Kategori: Fisk & skaldjur, Tillbehör

Nu börjar det dofta midsommar och sill är obligatoriskt på bordet! Synd bara att det är sååå mycket socker i dom färdigt inlagda sillarna... Därför gav jag mig på att testa att göra eget. Jag köpte inläggningssill och där står det oftast på burken hur man gör sillag, glöm inte att ersätta sockret med sukrin strö. Jag följde inte riktigt burkens recept utan tog mer eller mindre av vissa saker och lade till lite.
 
Du behöver:

1 burk inläggningssill
3 dl vatten
0,75 dl ättiksprit (12%)
1,75 dl sukrin strö
2 lagerblad
5 hela svartpepparkorn
5 hela vitpepparkorn
5 hela kryddnejlikor
1 rödlök
1 morot
 
1. Värm upp vatten, ättiksprit, kryddorna, lagerbladen och sukrin strö tills sötningsmedlet har löst upp sig.
 Låt sedan lagen kallna.
2. Skär moroten och ringar av löken under tiden.
3. Skölj av sillen och skär den i önskade bitar.
4. Varva sedan lök, morot och sill häll sedan på sillagen. Låt stå i kylen minst 2 dygn innan servering.
 
- Lätt som en plätt att göra egen sockerfri inlagd sill.
 
 
 
 
/ Matglad med LCHF
Kommentera inlägget här: