Matglad med LCHF

hittarecept.se

Kyckling och päron i krämig ädelostsås

Kategori: Middag

Du behöver:

Steksmör
800 kycklingfilé
1 päron
140 g ädelost eller gorgonzola
500 g créme fraiche
2 dl grädde
salt&peppar
fiberhusk
valnötter till topping.
 
1. Skär kycklingfilérna i bitar och stek i smör i en gryta.
2. Häll i creme fraiche, grädde och päron skurna i bitar och låt koka upp.
3. Kolla av att kycklingen är genomkokt och inte har något rosa inslag.
4. Smula ner osten och rör runt tills den smält ner.
5. Krydda försiktigt då osten redan är rätt salt.
6. Red med fiberhusk för att få såsen krämig (men börja med mindre än en 0,5 tsk så att maten inte blir som lim. bättre att ta lite i taget.)
7. Servera med pastan och toppa med valnötter!
 
Päron ger det lilla extra till denna maträtt men kan uteslutas. Eftersom jag inte är lika strikt längre så tillåter jag mig själv frukt i maträtter ibland. 
 
/ Matglad med LCHF
Kommentera inlägget här: