Matglad med LCHF

hittarecept.se

Vaniljpannacotta med chokladlager i vinglas

Kategori: Godsaker

Ikväll hade vi gäster över och då bjöds det på populära efterrätten pannacotta. Ett bra alternativ för nötallergiker eller nötkänsliga.
 
4 stora portioner
 
Vaniljpannacottan:
 
5 dl grädde
vaniljpulver
sötströ
3 gelatinblad
 
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten (minst 5 min)
2. Under tiden kokar man upp grädde, vaniljpulver och sötströ på svag värme. Låt koka några minuter. Rör om ibland. (Ett tips är att smaka av. Är det flytande gott blir garanterat den fasta pannacottan god.)
3. Ta av från plattan och lägg i gelatinbladen och rör om tills gelatinen har smält.
4. Häll sakta upp i glas. (När man häller sakta så fördelas vaniljpulvert jämnare)
5. Täck med plastfolie för att undvika gräddhinnan. Låt svalna några timmar i kylen (ca 3 - 4 timmar).
 
Chokladlagret:
 
1,5 dl grädde
40 g mörk choklad
ev. sukrin melis
0,5 gelatinblad
 
1. När pannacottan stelnat kan man förbereda chokladlagret.
2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
3. Värm upp grädden.
4. Ta av från plattan och lägg i chokladen, rör om tills chokladen smält.
5. Smaka av och tillsätt eventuellt sukrin melis.
6. Häll uppe på pannacottan och låt stelna i kylen ett tag.
 
 
 
För helt nötfri pannacotta uteslut chokladen då den kan innehålla spår av nötter. Funkar lika bra med bärkompott eller bara färska bär.
 
/ Matglad med LCHF
 
Kommentera inlägget här: